Saturday, May 1, 2010

Pengalaman Membuat Facial Spa di Herbaline

Aku membuat temujanji pada pukul 12:30 tengah hari. Masuk-masuk je kat tempat itu pada tingkat 3, The Mall aku disapa oleh seorang gadis yang cun. Kulit putih melepak.. licin, bersih.

1st impression... aahh.. aku nak kulit camtuh!!

Die check muka aku camna.. (berjerawat bahagian dahi dan kulit kering kat belah2 lain.. hoho) lalu die rekemenkan treatment ape yang patut untuk kulit muka aku.. dan wallaaa... aku dimasukkan ke dalam SPA mereka.

Tempat agak gelap dan romantis gituu.. wakaka.. lagu slow dan instrumental kedengaran. Aku diminta buka kasut dan pakai selipar. Disuruhnya aku masukkan kaki ke dalam basin yang dipenuhi air suam2 panas dan die letak sedikit garam (aku rasa cam garam.... ). Ku rendam selama 5 minit. Kononnya untuk membunuh bakteria dan panaskan kaki. =)

Setelah 5 minit, aku ditunjukkan satu bilik kecil. Aku kena buka baju dan bra. Dan pakai baju macam ala2 tiub macam kat gambar atas tuh.. miahaha...sebab baik die tak suruh buka seluar.. Giler ar. 

Oh ya.. tempat ini khas untuk wanita sahaja.. so peluang aku bertembung dengan lelaki dalam SPA itu memang TIADA la.. Rasa selamat dan selesa. =)

Muka aku dimanjakan selama 60 minit. Tak pasti die buat ape sebab mata aku tertutup sepanjang masa. Yang aku paling suka part die picit semua jerawat aku. Walaupun SAKIT.... tapi sedap setelah die letak pelembap dan urut2 sket muka aku. Die siap urut belakang dan tangan lagi.

Fuhhhhh... sedapnyaaa.....  hilang stress aku kalau hari2 camneh..

Tapi mahal gak treatment neh...

Kos kesluruhan pengalaman aku pergi SPA neh.... RM88.. agagaga... =p

Sekian itu sahaja...

Kali terakhir aku pergi tempat neh... bulan 6 tahun lepas... wakakaka.... Bulan depan pergi lagi kotttt... kalau tak.. bulan 7 tahun depan kot.... 

=p

PS: korang ade cadangan tempat lain tak untuk buat facial?

25 comments:

FarhanaDr said... [Reply]

Takde ke wat treatment asap2 badan tu jard??? Hik hik.. Macam best gak mende alah tu dibuat musim panas mcm ni..

Peri PiA said... [Reply]

waa best nya Jard,nak gi cube la

harga not bad

malu eh,kena kemba ehehe

joegrimjow said... [Reply]

erkk
ingat gambar dalam banner tu kamo
kekeke

Jard The Great said... [Reply]

@hana... asap2 badan? ahaha.. asap2 muka adelah.. untuk buka liang roma muka

@pia.. jom ar gi sama2 lain kali.. heheh

@joe.. gler wei.. ku nak jadi camtuh.. wakakakaka...

Peri PiA said... [Reply]

hmmm agak mahal utk facial jerk,tapi ade urut2 eh

waa best nya Jard,

malu eh,kena kemban ehehe

Kapten said... [Reply]

kalau aku jd customer boleh? aku nak tgk awek2 bogel dalam tu
muahahaha


Latest: Kantoi Aku Meminati Seseorang - PART I, PART II

Farid Fernandez said... [Reply]

kapten lucah!!!!

Peri PiA said... [Reply]

ehehe,nak2...nanti bgtau eh..kena simpan duit ehehe..ke Jard survey tempat lain :D

mizzura said... [Reply]

me love clarins facial. sebabnye? sangat natural & tak ada aktiviti picit2 tekan2 which is sakit..hanya menggunakan urutan tangan and the result? sama dengan picit-picit. isnt it worthwhile?

(pernah experience yng picit-picit rasa nak nangis jer..huhu)

rhapsody LiN said... [Reply]

smlm bru buat treatment rambut..

bila lah nk buat spa plak kan.. envy! haha

terrarosa said... [Reply]

aku syorkan ngko cari tempat yg murah sket tapi berkualiti...
sebab buat facial ni seelok - eloknya maintance sebulan sekali , kalu terlepas , bajet lari (sila kejar nyeer... keh keh keh) err maksud aku cuba buat sendiri kat rumah...
bukan sebab jerawat naik baru sanggup spent RM88
peh mahal bagi aku tu beb.....
tapi kalu ngko mampu dan nekad sebab nak lawa demi kerana 'DIA'
kah kah kah....
buat ajer lah Beb ,
ngeh :P

Jard The Great said... [Reply]

@terra... ajar camna buat kat umah!!!

Berd said... [Reply]

meh aku sambung.

senang je nak buat kat rumah. kau beli pencuci muka. pas tu kau pakai la sebelom dan selepas tido.

aku tengok kau ni dari kecik lagi tak amalkan benda tu.

kehkehkeh

Jard The Great said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Adziim said... [Reply]

Muka sebelum treatment ngan muka selepas treatment xmo letak ke?
Miahaha~

Xpun rupa jerawat sebelum dan selepas dipicit.

Aus MeLankoLik said... [Reply]

owh , ok jard .
mcm best , selalu aku bwk gf ku ke gombak ni je , tempat kau cm lg meriah je .

moment said... [Reply]

tempat apid la..

Jard The Great said... [Reply]

@adziim... ehehe.. tak sempat nk amik gmbr sendiri

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply]

waaaaaa best nyer.... dah lama tak menspa kan diri @ cuci muka nie... arituh g bali sempat la ngurut2 badan... hehehehehehe

best ekkkhh herbalite nie?? same line ngan joe punya herbalife tuh ker?? hehehehehe

maisyara Pot! Pot! said... [Reply]

grrr.. msti best muke kena belek2. xD

NK said... [Reply]

wah baca cerita pn boleh rase dah best die..

takde ke spa untuk lelaki?
mesti ade kan? macam sauna tu ke..


RM88? berbaloi la sebab best!

Just_najmiE said... [Reply]

wah, bestnya.. tak pernah pegi spa lg.. teringin teringin.. uhuhu~

eija (iniblogeija) said... [Reply]

saya ada saloon jugak....mai la datangggg.....

firahadifa said... [Reply]

weiii.. tempat aku ko x nak datang... apa nya kawan la.. aku leb bagi special price harga kawan2 lagik..

risanur said... [Reply]

sesekali memanjakan muka dan badan kan berbaloi coz kita mencari rezki penat2 seharian...itu pendapat akak...asalkan kita sihat dan cantik gitu...