Wednesday, January 12, 2011

Cara paling murah ke Kota Kinabalu, Sabah dari Kuala Lumpur

Sila beli semasa promosi. Ada tiga jenis penerbangan untuk ke sana. Aku akan maklumkan cara yang paling murah je, Kalau nak mahal-mahal boleh usha sendiri.

Ini mengikut pemerhatian aku membeli tiket penerbangan selama ini untuk balik kampung. =p

Airasia

  • AirAsia - http://www.airasia.com/my/en/home.html
    • RM6 pergi sahaja, RM12 pergi balik, kena tunggu promosi RM0
    • RM49 + RM6 (tax) = RM55 pergi sahaja, pergi balik RM110, tak kira masa, kena selalu usha harga tiket pada bulan-bulan lain

FireFlyz
  • FireFlyz - http://www.fireflyz.com.my/
    • ada kawan kata boleh dapat semurah RM18 pergi balik. Yang ini aku tak pasti sebab tak pernah naik.. haha. Lainkali aku usha lah yer.
    • RM59* pergi sahaja.  
MAS Airlines
Yang pasti, aku lebih prefer naik AirAsia. Walaupun kena jalan jauh sikit berbanding MAS dan tak sesuai untuk orang yang sakit kaki atau gout. Syukur jelah aku punyai kesihatan yang baik untuk masih mampu berjalan. =p

Sekian entri aku pada hari neh.

TIba-tiba je kan. Ini kerana semalam aku berjaya membeli tiket pergi balik melalui AirAsia pada bulan Mac dengan harga RM110 je. GEMBIRA!!!

23 comments:

Peri PiA said... [Reply]

caya lah...mencabar gak nak cari tix murah nih

engtaukia.com said... [Reply]

i bought d firefly to KK - RM18 return ! woohoO~
n airasia to KCH RM48 !
n d MAS to KCH RM100 !

i'm satisfied wv all flights !
but nr experience firefly yet. LOL

Mr feckry said... [Reply]

semalam gua try nak booking, tapi server air asia plak yang down

AzMask said... [Reply]

Akan pergi ke sana bulan 6 ni... tak sabar...

LanaBusyBee said... [Reply]

jard, pestime ni lana nk pi sabah dgn hubby bulan 4 n 5 ni, book tiket setahun awal, masa tunang lagi ahaha, pergi balik tuk dua org hanya RM24 hehehe

Jard The Great said... [Reply]

@pia.. jom ar gi sabah. heheheh

@micheal.. jeles heh!

@mr feckry... hehehe.. try lagi smpi dpt

@azmask.. hehehe.. hav fun ya

@lana... waaaaa.. dpt yg murah tu. hehehe... seb baik dpt

HonEyBuNNy said... [Reply]

ala..bestnya..murah tu..nak g sabah lagi...ila booking dulu...dkt 6 7 bln awal...rm 350..kira ok gak la..ehhe

Puan Capa said... [Reply]

aku compare...air asia dgn fire fly sama je. fire fly mmg nampak murah..tp skali dgn charge and tax..sama je dgn air asia...

Noorma Ismail said... [Reply]

air asia lebih selesa...fire fly ni boleh termuntah kalo sapa tak tahan..bunyi enjin pun kuat :)

ween said... [Reply]

xpena try firefly. but this promotion mmg berbaloi2 ^^

*tetiba craving for nasi lemak airasia*

makdara TERdiva said... [Reply]

wow! tq for this info JARD! mau booking utk next vacation.. :)

Kyuubi said... [Reply]

wah murah gila tiket! Aku x pernh dpt tiket semurah tu! huhuhu. lepas ni nk tempah tiket setahun awal. haha

Yunus Badawi said... [Reply]

RM12 pergi balik? Aku pun nak ikut ko jard. Lain kali ko tempahkan utk aku sekali. Kat sana aku tumpanglah rumah ko. Boleh kan?

Yunus Badawi said... [Reply]

Tambang ke KL lebih murah dari duit tol nak balik kampung emak Adam.


Tapi nasib baik balik kampung aku lagi murah dari tu.

Liza said... [Reply]

airasia mmg lebih berbaloi, now everyone can fly!

kak ina kl (1) said... [Reply]

alahai jard..dah booked yer...tak leh ikutlah nampaknya

zino said... [Reply]

boleh balik selalu hehe

MOFASAD said... [Reply]

ntah bila nak nek kapal tebang

jedi said... [Reply]

boleh la aku melencong ke KK pasni

miss nina said... [Reply]

berkobar2 nak g sabah dengan harga gini :P

baincardin said... [Reply]

HDR on animals! Jom layan...^_^

husna nadiah said... [Reply]

did u use agent or just travel with your group by map?

Jard The Great said... [Reply]

@husna... saya tak guna tour guide. atau agen. kami buat itinerary sendiri dan beli tiket terus dari website.

itinerary boleh dirujuk di sini --> http://ignorantbrat.blogspot.com/2012/07/sabah-trip-4-days-for-rm300.html