Sunday, April 17, 2011

Rupa gigi aku setelah 6 bulan pakai pendakap gigi.

Sebelum itu, untuk membaca perjalanan aku memasang pendakap gigi... korang bolehlah baca di sini... Journey to New Teeth

=)

Semasa sesi pertama bersama doktor gigi, aku meminta khas untuk menyimpan replika gigi asal aku sebagai kenangan. hehehehe...

Rupa gigi aku pada 31 Oktober 2010

Dan setelah berjumpa doktor gigi pada pukul 10:00 pagi tadi.... kini rupa gigi seperti di bawah.

Nak kena amik masa lagi untuk penyusunan gigi belah bawah.

Kalau penyangkut besi itu tertanggal, untuk memasang balik kena bayar RM50. Wiwuuuu.... dan setiap kali jumpa doktor kena bayar RM150 di mana doktor akan ketatkan lagi besi dawai dan pasang getah berwarna pada penyangkutnya. Kali ini getah aku berwarna UNGU. hehehe..

Aku paling menyampah apabila makanan tersangkut pada celahan gigi dan besi. Hu hu. Sabar Jard... setahun dan 6 bulan je lagi. Nanti gigi lawa tuuu......


Beauty is Pain.

Ramai yang minta maklumat Klinik Pergigian aku pergi...

Nah.. terimalah..

Klinik Pergigian Rohaya.

Sentul Raya, No. 18-2, Jalan 14/48A,
Off Jalan Sentul, Sentul Raya,
51100 Kuala Lumpur.
Tel: 016-2166 861/862 
Tel: 03-4044 4228
Fax: 03-4044 4226


33 comments:

suffer8zine said... [Reply]

wahhh x pe, tunggu je nnt makin lawa

Terkini : Kasut Bertatahkah Berlian

Peri PiA said... [Reply]

oooo,gi area situ hehe

time flies ,makin ctk jard nti :)

yup beauty is pain

kurt said... [Reply]

atas suda cantik. hehe

Yunus Badawi said... [Reply]

Bolehlah ko jadi duta klinik tu. Nanti dapat diskaun. Kalau ramai lagi org yg buat gigi kat situ, boleh minta free terus bayaran ko yg selanjutnya

Yunus Badawi said... [Reply]

Kiranya ko tak boleh kahwin utk 1.5 tahun lagilah ek.

Nanti kanda ko nak cium susah kalau kahwin sekarang hahaha

♥CIK SHA♥ said... [Reply]

gigi atas dah tersusun cantik dah..^_^

kak ina kl said... [Reply]

ooo dekat ajer dgn umah kamu ek..setuju dgn yunus tu..kena tggu lagi 1.5 tahun baru kawin

kat atas tak ada problem sangat kan

oranglidi said... [Reply]

terkejut ak tgk gigimu. hehehe.

En iLham said... [Reply]

pergh nant gigi dah lawa makin bertambah hot lah jard...hehe

p/s: lame gile dah xkomen kat cni..huhu

Nazirul said... [Reply]

kekekekekke.kau pakai pendakap gigi rupanya

Nazirul said... [Reply]

kekekekekke.kau pakai pendakap gigi rupanya

AZANI said... [Reply]

takpa sekarang gigi kena dakap..


nanti dah akad...awak yang kena dakap...ha ha...

Nadzirah said... [Reply]

huhu.. mesti sakit kan? dulu tengok kawan2 pakai mcm seksa je :(

Adziim said... [Reply]

pergh....simpan replika buat tunjuk kat anak2.

cik fara @ fanadz said... [Reply]

gambatte jard! tak lama lagi tuh.

mizzura said... [Reply]

ooo mak ko...memang ada replika ekkk... baru tau..

Nyanyi soley soley jom! |MIDDLE OF THE ROAD - SOLEY SOLEY 1971|

HEMY said... [Reply]

aku rasa replika gigi tu ko letak terbalik la...

Jard The Great said... [Reply]

aar ler.. gigi atas tuh terbalik. HAHAHAHAHA

Ayaq said... [Reply]

Wheee gigi atas dah tersusun cantik! Eksaited eksaited...hehe. :D

@juera said... [Reply]

cantik dh gigi belah atas tu..nnti cntik la gigi jard..=)

Anonymous said... [Reply]

Salam

kitorg student dentist 2nd yr
bleh x nk minx share gambar replika(cast) dekat blog batch?

Jard The Great said... [Reply]

sila2.. kepada bakal dntist dibenarkan amik gambar replika itu.. jgn lupa kredit to this blog ye. =)

Sumijelly said... [Reply]

eh..tul ker gigi ko tu jard...yang pest tu... ishk.. tkaut lak tgk..hehehe

Sumijelly.com

armouris said... [Reply]

lagi info tentang pendakap gigi di SIHAT SELALU - Kaedah Memasang Pendakap Gigi

deijah'z said... [Reply]

ermm.how worst lah pkai braces ni..paling mympah time mkn..mknan slalu mlkat kt celah2 gigi n braces..ayooo..kn2??huhu xsaba nk bkak =)

Anonymous said... [Reply]

salam~ nak tanye tentang bayaran kos rawatan.. memula kena bayar berape ye? :) tq for sharing

Fancy elastic ligatures for braces said... [Reply]

Check out our cool stuf for braces, u will love it =)
http://www.facebook.com/fancyelasticligaturesmalaysia

Anonymous said... [Reply]

salam...sory nak tnye tntang cost rawatan gigi 2..mmg stiap kali tukar kne byar rm 150 or ada penambahan bayaran lain lg???waktu first2 tu kene byar bpe???and last,bpe kali kne change???plizz,nak taw sgt2 sbp gigi sye pon truk cm awk..

Jard The Great said... [Reply]

@Anonymous salam.. byr mula2 dlm RM1.5k. pehtuh setiap bulan mase nak ketat kena byr dlm Rm100-Rm150. Ikut bajet awak. kekadang klu nk buat scaling.. kena bayar dlm RM70-RM90. ikutla pada keterukan gigi. hehehe. selamat menyusun gigi!

Anonymous said... [Reply]

Gigi sy jongang.. Malu x ble da pkai pndakap gigi tu?

Anonymous said... [Reply]

salam..Jard, boleh saya tau tempoh masa dari first day awak dtg jumpa doc sampailah hari awk pasang braces. Is it within a month?

TQ :)

Jard The Great said... [Reply]

@ anon 1 ... tak malu.. =)

@ anon 2... errr... dah dekat tiga tahun kot sy pakai braces. hahaha.

Anonymous said... [Reply]

@Jard The Great

oh tak, maksud saya 'tempoh masa pemasangan braces' bukan tempoh pemakaian braces..