Tuesday, June 14, 2011

Mimpi bertukar ngeri di Ho Chi Minh City

Aku agak was-was dengan trip kali ini sebab ramai yang aku tak kenal dari yang kenal. Al-maklumlah... ramai antara mereka yang bawa ahli keluarga bersama, anak-anak, pasangan suami-isteri yang dah pencen, pasangan baru kahwin... yang bujang dan bekerja tak ramai. Nampaknya aku bakal berjalan solo lah kali ini.

Ntah siapalah teman bilik tidur ku malam ini...


Mula-mula, keadaan agak suram apabila tak ramai yang sudi bergambar dengan banner semasa mula-mula sampai. Muka mereka semua bengis semacam je. Aku pun naik takut. Huhu. Dari 45 orang yang ada dalam rombongan ini, hanya 3 orang je yang sudi bergambar dengan banner. Sedih kan?

Dan semasa dalam bas...


...mungkin sebab mereka tidak berpeluang untuk menonton perlawanan akhir antara Kelantan dan Terengganu, maka ada je "aura' pasukan Kelantan dalam bas. Apakah? Sudah-sudah ler... tinggalkanlah hal bola di kampung plsss.. meh kita enjoy trip ini.. meh...

Dia yang menjadi pasangan duduk aku di bas... errrr......


Biar gambar menceritakan segalanya... hihihihi...

Pemandu pelancong kami semasa di sana... half-Indian, half-Vietnamese... wahhh.. betul2 celup ini punya orang. Haha.


Kami pun berdebar-debar nak sampai ke hotel. Tempat makan dan minum selama 4 hari 3 malam di sana. Kami diberikan kad dulu sebagai pengenalan kepada tempat yang bakal dituju.
Harapan menggunung tentang keadaan hotel ini.

Tak sabarnya nak sampai hotel... nak check-in... dan mulakan lawatan.
Tapi.......

Sampai-sampai hotel... kami disambut dengan keadaan di bawah......

Adakah baru dibom? Kat mana kita nak tinggal?



OKla...

Aku tipu saja.. hee. Awal-awal pun aku dah banyak tokok-tambah secukup rasa. Ehehehe... Namun begitu, aku tetap nak katakan bahawa inilah hotel PALING NIPIS yang pernah aku jumpa sepanjang hidup aku.

French style ea?

Hehehe..... takda yang ngeri pun. Saja nak buat tajuk lain sikit. 

More to come... tata!

14 comments:

Peri PiA said... [Reply]

propa je,he2

mcm menarik je hotel tu

FarhanaDr said... [Reply]

Hotel paling nipis??? Wah! Maknanya?

Jard The Great said... [Reply]

@pia... propa tu haper? hehehe

@hana... very narrow. bangunan tak mcm di malaysia. kurus ler.. errr... nk ckp camna ek? haha

a kl citizen said... [Reply]

curious juga dgn hotel paling nipis...

izman said... [Reply]

sakan ko berjalan ye jard

zmah said... [Reply]

Masukkan banyak sikit gambarnya...

Jard The Great said... [Reply]

@kl citezen... hehe.. nipis sbb tak termasuk cermin warna hijau belah kiri kanan tu... setakat yg warna putih tuu je bangunan dia...

izman... selagi tak kawen kenalah jejalan. hehehe

@zmah... insyaAllah esok ada lagi =)

Adziim said... [Reply]

jard kn dah nipis...duduk hotel nipis2 pun ok pe.

peep said... [Reply]

shopping sakan a kt vietnam.. :))

honey amour said... [Reply]

huih..kalau hotel yg runtuh tu hotel korang..tak dapek adek nak nolong...:P

minta idea :p : idea plisss

saza said... [Reply]

err..mcm nama hostel gwe kat beijing la..tp, happy dragon hostel la namanya yerkk :p

ken said... [Reply]

hahaha.. "nice" hotel design :P

~aSHa~ said... [Reply]

wah shoping sakan la ye...

ainun said... [Reply]

nipis itu apa jard ?
Seru ya di HCMC, tahun depan insyaalah kesana