Saturday, July 10, 2010

Doli Kuey Teow Goreng dan Night Safari Taiping



Ade orang rekemenkan supaya menjamu selera kat restoran Doli kat Taiping. Restoran neh terkenal dengan menu Kuey Teow Gorengnya.

Sesampainya kami di situ, ruangan meletak kereta kat depan memang penuh ja. Nak kena tunggu sikit baru dapat ruang. Kat dalam restoran pula, hampir semua meja PENUH!

Ramai sangat orang yang dok makan kat situ.. tapi kami tekun gak nak makan situ...

Lepas order... nak tunggu makanan sampai lama gak.. hoho..  Mereka kena fikirkan cara untuk percepatkan masakan kalau begini.. kang customer lariii.....

Aku order nasi ayam RM5..... nasi die sangat sedap!!!



Yang ini plak dimakan oleh sahabat ku yang lain... kuey teow goreng spesel RM9 sebelah kiri dan kuey teow goreng large RM6 sebelah kanan.

Rasa lebih kurang sama jer.. =p

Tapi oklah... berbaloi gak la.. harga pun not bad. Cuma makanan lambat sampai jer.... penat den tunggu makanan dalam keadaan lapar. huhu...

Selepas makan.... kami gi Night Safari plakk..



RM16 satu tiket...... awal-awal ingatkan besh sebab tinguk tiket pun cam gempak semacam je.

Tapi sekali masuk.. dan habis satu round kat zoo taiping tu.. ku mendapatii..

1. Zoo tour guide tak jelas didengari.... walaupun kami dok kat depan.
2. Keadaan gelap.. needs more lighting, I guess. huhu..
3. Hmm..ntah... tak berkenan plak dengan tren die. I think it needs to be upgraded.

The positive side:

Haiwan-haiwan dalam zoo itu nampak sihat dan cukup makan..... tak macam haiwan di zoo negara (KL). hehehe..

Paul ade kat Taiping zoo!!! Tak caya? lihat bukti kat atas!

Akhir sekali..... sebelum bertolak untuk kembali ke hotel.. kami sempat membeli buah tangan dari zoo itu.

Aku bertemu jodoh dengan Paul... sotong yang meramalkan SPAIN menang pagi esok.. wakakaka

Ok ar... mo tidur la.. katil yang empuk memanggil nama ku.. nite!

14 comments:

Peri PiA said... [Reply]

nite safari kureng ek?haiwan waktu mlm aktif kan??ku xsuke gelap,buat jantung ku sesak..rase sempit

Berd said... [Reply]

cilake. gua ingat penafian tu post terbaru. sampai habes gua baca. punya la carik mana tempat nak komen.

salam.

FarhanaDr said... [Reply]

Pastu pi amik gambar kat taman tasik taiping.. Cun.. Heee.. ;)

FarhanaDr said... [Reply]

Jard.. Jangan lupa pi kuala sepetang makan mee udang mak jah okeyhhh.. Makanan cepat sampai.. Hoho.. :)

Erina Asmawani said... [Reply]

ngape paul punye tentacles tu cam terputus2..adakah ini maksudnya nasib Paul yg sebenar akan putus tentaceles nye juga seperti dalam gambar tu? hehe

eh, ndak best ke nite safari tu? nite safari zoo kl besttt! ;))

hans said... [Reply]

macam best jer char kuew teow tu
wah,comel la paul bila jadi mainan
hehehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said... [Reply]

wellcome to tepen...

GreeNrOsE said... [Reply]

sy org taiping..
absalutely agree psl lighting kt safari nite tu..
jd kurang jelas utk tgk binatang tu..

Faizal The Newscaster said... [Reply]

pegi doli kenapa tak bedal kueh teow..feberet sejak zaman skolah rendah aku dulu tu..sampai dah ada kedai woo

zino said... [Reply]

tiba 2 je sotong paul menyorok kat taiping.. takut kena cincang la tu hehe

PnConfused said... [Reply]

dlu kan.. ms zaman xder highway, aku blk kg mesti seinggah bermalam kt tepen....

siap p laketown n zoo... best sgt....


skang.. dh lama xp arr.. :P

shinawawa eyenie said... [Reply]

igt dkt zoo taiping n bukit larut

Yunus Badawi said... [Reply]

Kalau belanda menang malam ni ko buat rencah kueh teow ajelah si Paul tu hahaha

UglyPooh said... [Reply]

tringt masa blajar dulu kt penang, pegi taiping nek motor je. sgtla gamble...