Saturday, August 7, 2010

Kedai Bake With Yen - tempat jual bahan dan peralatan biskut raya, kek yang murah!


29  & 33, Lorong Haji Taib Satu
50350 Kuala Lumpur
Tel: 03 – 2692 7623
Fax: 03 – 2694 5668

Mungkin penggemar pembuat kek dan biskut tahu tempat ini. Pusat operasi dia kat Bandar Putri, Puchong. Tempat yang aku pergi adalah seperti alamat yang tertera kat atas.

Lorong Haji Taib.

Gerun jugak nak pergi tempat yang terkenal dengan sarang pelacur dan nyah ini.

Hohoho... ada jugak aku terserempak dengan "wanita" buatan ini. Fuuhhhh........ cun abes la. Ehh.. melalut ke benda lain plak. Hahahaha..

Ok back to topic.

Inilah pemandangan yang menjamu kami ketika masuk ke pintu utama. Nampak kecil dari luar kan?


Tapi sekali masuk. Mak aiii........... ade dua slot kedai kat dalam.

Di dalamnya jugak ade satu peti sejuk yang mengandungi macam-macam jenis marjerin, filling, dan apa-apa lah yang berkaitan dengan kuih, kek dll. Tinggal nak rujuk buku resipi ke. hehehe..


Yang ini boleh dapat dalam rege RM2.40 - RM4.80 satu bungkus. Benda neh nak letak biskut cornflakes atau yang sewaktunya dengannya.. Tempat simpan kuih atau biskut pun ade. Satu balang dalam RM1 ke atas. Lagi murah kalau beli secara borong. Kotak untuk simpan coklat buatan sendiri pun ada. 


Acuan buat cup cakes.. Dalam gambar neh harganya dalam RM17 ja. Rasa rugi plak tak pandai buat. Hu hu. Memang ade niat nak ikut kelas "Baking Cakes and Pastries" nanti. InsyaAllah... =)


Si penggemar pembuat biskut raya. Dia lah yang perkenalkan aku kat kedai neh... ehhehehe... penat dia drive masuk bahagian KL yang paling jem di Malaysia. 


Macam-macam ade kat kedai neh........ tibe2 teringin nak beli je pastuh belajar kemudian. Wakakaka... 

Untuk kedai-kedai Bake with Yen yang seumpamanya.. boleh usha link kat bawah ini..


=)

12 comments:

UglyPooh said... [Reply]

oh..jard nk buat biskut raya. mengancam

Peri PiA said... [Reply]

nice juge bakery2 ni..tp tak terbelajar lagi hehe

dulu rajin juge tlg umi ku,tehehe

zaza said... [Reply]

kedai ni mmg femes.. kalo xsalah branch dia ade smpai perlis.. sape2 yg slalu buat kek or biskut mmg serang kedai ni lah.. semua benda ada, lps tu bleh beli borong..

noor afzan said... [Reply]

ingatkan jard yang nak buat kuih.
baru nak tempah..
ahhaha~

HEMY said... [Reply]

wow...kedai area sini mmg takleh disangka-sangka

aku jumpa kedai senjata dan bahan api pertama seumur idup aku area sini le

Khairi said... [Reply]

kat situ ada kedai senjata api?



dah lama aku cari. hahaha

rdee said... [Reply]

salam..

untung pakcik yen dpt promosi percuma gtew...

Jard The Great said... [Reply]

@UglyPooh ... hee. tak pandai =p

@Peri PiA ... bagus tu.. rajin tolong mak.. hehehe


@zaza ... sesuai utk org yg memang berniaga kek dan coklat kan? ehehe

@noor afzan ... amboiii.. hehehe.. tunggu ku blajaq dulu k


@HEMY ... ade ke? hahahaha.. baru tahu

@Khairi ... waaa.. nk wat pa tuh? wakakaka

@rdee ... tuh ar... =p

J.M.R said... [Reply]

lorong haji taib ada brapa ek?:-p

Jard The Great said... [Reply]

@JMR.. ade dua kot? wakakaka... ntah ler

Liza said... [Reply]

halamak, jauh ler nak gi jard, tapi mcm best

Anonymous said... [Reply]

saya dari sarawak baru dapat oindah kat area bangi.. nak buat busnes kek lapis.. so soalannya kat mana saya blh tahu alamat kedei ni bagi memudahkan saya mencari