Wednesday, October 20, 2010

Aku menjadi model iklan di Korea.. tak percaya? Ada bukti maa!


 Gambar secara kandid semasa lawatan ke SK Telecom Tum Experience Center di Seoul, Korea. Ada orang Vietnam, Fiji, Indonesia, Brunei dalam gambar ini.

Sebelum itu, layan dulu iklan TV korea yang menampilkan aku sebagai watak utama... ekekeke..


video

Cantik pulak gigi aku dalam iklan neh....... ishhhhh...

Ahhh... antara aktiviti menarik dalam SK Telecom Tum Experience Center ialah mengalami pengalaman semuanya menggunakan henfon untuk akses Smart Home, Smart Car (henfon itu digunakan untuk membuka pintu kereta, menghidupkan kereta dan memberi arahan untuk ke destinasi. Nak beli minyak dan reserve tempat di restoran gunakan henfon jugak... tak payah nak keluar dari kereta pun!),  dan membeli-belah dengan henfon. Tangkap gambar sebuah item, henfon itu akan memaparkan harga dan kita boleh order terus dari henfon!

Dunia penyiaran dan ICT akan bergambung pada masa hadapan. Henfon akan menjadi alat yang paling penting untuk dimiliki. Hari ini baru tahu betapa majunya Korea dari segi telekomunikasi dan penyiaran. Jatuh nombor tiga selepas France dan UK.

Malaysia? Coming soon, insyaAllah.. =)

38 comments:

nursarah puteri biru said... [Reply]

muahahahahaa!

lawak sungguh kalau mmg jard yg di dalam video tu, gediks you. hahaha

.alie. said... [Reply]

hahahaha.xpaham sepatah pun cik jard cakap...

Jard The Great said... [Reply]

@nursarah.. ahahaha

@alie.. aku pon tak fhm.. hehehe

FarhanaDr said... [Reply]

Kah kah kah.. Comel giler.. Tak tahan aku nak gelak.. Iklan ape asal2 ni? Adehhhh..

Jard The Great said... [Reply]

@farhana.. ahaha.. aku pon tak pasti.. pasal henfon kot?

Anonymous said... [Reply]

wakakakakaka bangkai lak aik!!
seronok yer jard!

have fun kak jard ;P

Jard The Great said... [Reply]

@anon.. ko neh siapa? BTS ke? Norule? wakakaka...

Adziim said... [Reply]

Hahaha~ apa crita ni jard? Xde translation ke?

Jard The Great said... [Reply]

@adziim.. tak tahu lah maksudnya.. kena tny org korea esok.. ehehehe

Kyuubi said... [Reply]

hahaha.. aku nak gelak je... aku x fhm apa pun.. haha
anyway, mmg gigi tu lawa.. keh3

aishahumairah said... [Reply]

hik2..;)
sweet~

eiffel said... [Reply]

cisss..macam gambar tepek jerk aku tgk jard -.-"""""

eiffel said... [Reply]

cisss..macam gambar tepek jerk aku tgk jard -.-"""""

Liza said... [Reply]

mesti lah percaya ;)

Liza said... [Reply]

mesti lah percaya ;)

Epul Azimi said... [Reply]

video tu lawak,lawaknye sbb tak phm sepatah haram pon...hehe

mesti best kalo kat malaysia ni ade teknologi secanggih tu...

phreak id said... [Reply]

nasib baik dia letak body yang sopan sikit.. kalau dia match kan dengan body yang tak sopan? haruuuu..

hehehe

suzzsuzie said... [Reply]

haha..kiut la jard...nampak gediks sangat

Khairi said... [Reply]

pes time aku nengok jard tak pakai tudung agagaggaa...

gile best cuti jauh2 jard... fuh...

lilacfla said... [Reply]

lol jard..

fatt said... [Reply]

hahahaha...kelakar :D

ZihNuN FaTiN said... [Reply]

hahaha...guane edit video 2?ajr sket..ngehehe~~

Seimura said... [Reply]

hahahahahha. comel!!

molmolla said... [Reply]

kahkahkah~ jard haiiiiii~ :D

SyUhAdA said... [Reply]

wah..
giler hbt~!

Anonymous said... [Reply]

dapat jadi model trus buka tudung?????????????/mcm nielah islam

Ibu Mifzal Arsyad said... [Reply]

haha..sgt kreatif..

Hazzy Ishak said... [Reply]

comel2

noor afzan said... [Reply]

Allah, ku dah gelak guling2 dah ni..
aisyoo...kreatif betul jard..
haha~

lalink7 said... [Reply]

belikan iphone 4g lah..kat sana mst murah...

Wizza said... [Reply]

haha lwk la jARD. pndai ko.takpe,at least dpt gk ko masuk iklan korea hihi

Bro Framestone said... [Reply]

kat malaysia pun dah ade teknologi tue

cuma banyak tempat je yng xnak gunakan huhuhu

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

suffer8zine said... [Reply]

wakakap,nice la!

piNky LuCiA said... [Reply]

waaa.. grand laa korea.. semua henfon.. baru ku tahu.. =D

maslinamansor said... [Reply]

tudung + rambut... terhebat!!!
lawak la...

HEMY said... [Reply]

x soon aku rasa....tp coming la..ahaahaha

Azrul Hisham said... [Reply]

hahaha....nice one jard :)

kaikayy said... [Reply]

wakakakkak!!!!! iklan ni ckp ,, :: arini bday saya!! bday sayalah!! bday~~!!! laz2 dpt adiah, *(saengil:bday)*