Thursday, October 14, 2010

Dari Kuala Lumpur ke Seoul - 6 jam 15 minit

Aku memakai stokin jenis SHCOLL flight socks yang khas untuk kaki supaya tak rasa cramp kalau dok lelama dalam kapal terbang dan supaya aku tak diserang DVT. *dibeli dari Farmasi Guardian.

Dok dalam kapal terbang selama 6 jam memang amat membosankan. Huhu... Seb baik aku tidur jer.

Kat Incheon International Airport, kami disambut oleh Sue Soah Moon dari KCC. Cun woo.. hehe. Peserta dari Myanmar, Indonesia dan Brunei jugak ada sekali. Apabila cukup korum, kami dikehendaki menaiki bas untuk ke City Airport Limousine Terminal di Seoul ala-ala macam KL Sentral kot. Harga bas dalam W12,000. Kat sana pula ada teksi menanti untuk membawa kami ke hotel.

*senyap je pakcik neh.. ehehe.. nak dipanggil ahjussi atau oppa neh?

*traffic jam ada di mana-mana..
*apsal ada TRUMP World kat sini? ada kaitan dengan Donald Trump USA ke?
Semasa pendaftaran, kami diberi fail, name tag, henfon, laptop dan kunci bilik yang berupa kad. Nak naik lif ke tingkat masing-masing perlukan kad. Kalau tak... punat tingkat kat lif tuh takleh nak tekan. Jakun aku di situ.. wakakaka...

 Bilik untuk aku seorang....... hik hik hik. Kami boleh bawa pasangan jika nak... tapi tiket penerbangan bayar sendiri laaa....

Aku dari tadi layan rancangan TV yang menggunakan bahasa Korea tanpa Subtitle. Hahaha.. camna nak faham? At least iklan-iklan TV besh jugak la. Banyak nama produk korea yang aku pelajari hari ini. Macam-macam adaaa... =p

Sambil-sambil layan TV, aku layan facebook. lalalaaa...

KCC pinjamkan aku sebuah laptop SAMSUNG dengan WiBRO..*benda tepi kanan tuh yang macam broadband versi WiMax di Malaysia. Laju lebih kurang sama je kot... ehehe

Dan yang paling beshh..
 Mereka turut memberi pinjam sebuah henfon dengan nombor korea sekali! Aku boleh menelefon sesiapa sahaja dalam negara dan boleh wat Video Call sekali... waaa...

Siapa berminat nak kontek aku.... nombor aku ialah
010-4927-6740

Aku nak carik nombor telefon Lee Min Ho jap lagi.. takpun mana-mana ahli kumpulan 2PM.

Drool ~

Chow... malam neh ada dinner kat Seoul Palace Hotel. =p

39 comments:

SitiMashitahSaidin said... [Reply]

nak pegi korea jugak!~

CERITA LEBAT said... [Reply]

bwahahah..ni ha no phone lee min ho..999

Jard The Great said... [Reply]

@siti.... jom..jom.. beli tiket kat AirAsia... tgh promotion skang neh

@cerita lebat... cisssssssssss... wakakaka

molmolla said... [Reply]

kamu g sana buat apa sebenarnya jard?

Jard The Great said... [Reply]

@molmolla...ade kursus.. =)

official duties.. not for holiday.. huhu.. esok da start kursus da

molmolla said... [Reply]

owhhhh.. takecare jard!!! :D
kemsalam kat 2PM my fav group tuh!! hahahahahaah~ kot2 terjumpa jaebom lg syokkkkk~

SyimaSyaz said... [Reply]

bestnye jard......!!!
selamat bekerja jard

Jard The Great said... [Reply]

@molmolla.. ehehehe... ShinHee? suka tak? ntah jumpa ke tak tu... tp berangan tak salah. =p

@syimaSyaz.. thanks.. sini takda kuih cincin.. wakakaka.. lapar la plak..

molmolla said... [Reply]

hahahahaha! kite tak ska SHINee.. :D
big bang ah~

k takecare yek kat sane!!! :)

suffer8zine said... [Reply]

uyooo best!

n a d e a said... [Reply]

wah bestnye~ nk g jugak.. tapi ntah bila la berkesempatan.. heee;p

sepet said... [Reply]

uuuuu...selamat sampai sudah.
best nye g korea! nk g jugak lah kalu gitu..


:)

eiffel said... [Reply]

wah..beshnyer..........nk itot

fatt said... [Reply]

jard, ko tgkkan kedai halalan toiyiba leh or kedai2 yg ko mkn. amik alamat sume..aku nak refer nti..tq jard :)

sn skrg tgh autumn ke?

bardboo said... [Reply]

siap bagi no phone lagi tu! hehe

Masy said... [Reply]

yg stail cucuk kat kat lif tu, di kota tinggi pun ade jgek. kire setaraf korea laa kota tinggi tu ye. ngeheheehehehe

subinier jarddddddd

Hazzy Ishak said... [Reply]

kerja sambil jalan2

♥ciK-t0ge ♥ said... [Reply]

wahh! jeluznyerrrr!

erkk.. minta tolong carikan nombo hyun j0ong skali leh x???

hahahaha.. gurau jerk..

jg diri elok2 taw kt negara org :)
sm0ga slamat sumenye

Liliyuli said... [Reply]

bestnyerrr...jeles ni..hehehe

koru said... [Reply]

pehh terbaikk!!!gambar first tu panggil oppa ^^gerenti syok punye^^

~mrs azmi~ said... [Reply]

syoknye dapat g korea freeeeee!!!

maslinamansor said... [Reply]

kirim salam kat Nichkhun... :)

aman_arab said... [Reply]

best giler dapat jenjalan korea...sungguh aku dengki..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... [Reply]

wahhhh...alhamdulilah jard...hang selamat sampai...kim salam Lee Min Ho [kalau jumpa la]....hehehehe

Peri PiA said... [Reply]

ahjushi la...jard pgl gedik2 sikit hahaha :P..oppa utk kanda kamu sudah :P

makan ati wooooo,dah smp dah Alhamdulillah...

ku cari italk la..blh?murah skit..wakaka..

risanur said... [Reply]

dah sampai dah korea...bestnye...gud luxk yea...

Jard The Great said... [Reply]

molmolla ... hehehe.. ku jumpa.. tp dalam mimpi je kot.

suffer8zine ... susah nk carik makanan halal ooo... hehe

n a d e a ... mari kita kumpul duit.. ehehe..

sepet ... ooo.. lagi besh kalau senang carik makanan halal.. huhuhu

eiffel ... jom ;p

fatt ... insyaAllah.. tgh search kat internet gak neh.. ehehehe

bardboo ... kalau bosan.. mehlah kol aku.. lalalalaa.. =p

Masy ... keh keh keh.. aku tak pernah mengalaminya.. first time neh! biasanya dok hotel cikai je..

Hazzy Ishak ... yep... dgn syarat poket ade duit.. huhu

♥ciK-t0ge ♥ ...hyun j0ong ? wakakaka... akan ku usaha dalam mimpi2 yg indah =p

Liliyuli ... lagi besh gi dgn suami.. lalalaa..

koru ... wakakakaka... miang nnt katanya..

~mrs azmi~ ... aaaahh.. free mmg besh.. lalala..

maslinamansor ... Nick khun? waaaaa...

aman_arab ... huhuhu.. jgn dengki naaa....

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ ...
wahhhh... alhamdulillah jugek.. ehehe...

Peri PiA ... kah kah... ooo kanda ttp nombor satu.. lalala..

risanur ... thanks kak.. =)

ada said... [Reply]

owh, best nye akak,. jaga diri baik2 dinegara orang,..

moment said... [Reply]

lif kat PNB Darby Park pun mcm tu..
;p

noor afzan said... [Reply]

woww..best gila weyh..
takpe2 update lagi k bila dapat call dorang.
ahaks~

Liza said... [Reply]

wah, sudah sampai di korea yer, have a good and fun time there!

Pensel Kontot said... [Reply]

jard..nk itot...
huhuuhuhu

aim-a said... [Reply]

bestnye!!!!! kem salam kat kang jun sang!!! hihihihi

serbenier jgn lupe eks :P

fikah mus said... [Reply]

ahhhh!!
saya jeles!!

Ery Farieha said... [Reply]

wah wahhh!

Bro Framestone said... [Reply]

patut la xnmpk die.. ke oversea rupanya he...23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

SyUhAdA said... [Reply]

wah..
besnye dpt g korea..
nk ikut~!!!

Adziim said... [Reply]

Ye ke laju lbih kurang sama? Aku ingatkan laju super duper kt korea..

Anonymous said... [Reply]

salam,,,akak jard g sna wat perw ek?..
akak jard kerja perw,,
;)