Monday, May 14, 2012

Peluang melawat Gunung Bromo, Indonesia untuk anda!

Aku mendapat ajakan dari seorang travel blogger untuk mengikuti trip seperti yang tertera kat atas. Sebenarnya belum konfem lagi boleh join ke tak sebab cuti aku dah tak banyak dah untuk tahun ini. But as they always say, the more the merrier! hehe. Bagi yang berminat sila PM me through FACEBOOK (link kat tepi) atau melalui E-MEL - jardness [@] gmail [dot] com. 

Sebab bagi sesiapa yang berminat nak menyertai kami (setakat ini ada TIGA orang) untuk menyertai trip ini, sangat dialu-alukan. Jadual perjalanan sepanjang ke sana adalah seperti berikut. (Aku kopipes with minor edits dari e-mel yang ku terima pagi tadi).

Trip Surabaya-M​t Bromo-Sema​rang 27/9 to 2/10/2012


Pic credit to here. 
Day 1 
Lepas pick-up di airport Surabaya dan seterusnya melawat pusat kraf kulit, lumpur panas Sidiarjo, dan check-in hotel di Gunung Bromo.

Day 2 
Melihat sunrise di Penanjakan, melihat dari dekat kawah Bromo, ke padang pasir, breakfast di hotel dan check-out. Then ke Masjid Agong Surabaya, Monumen Kapal Selam, Shopping di ITC Jembatan Merah 

Day 3 Explore kota Surabaya naik public transport. 

Day 4 Naik keretapi ke Semarang. Free n easy. 

Day 5 
Kalau ramai (min 5 org) kita sewa kereta dan pergi ke kota kecil dalam 1 atau 2 jam perjalanan yang sejuk dan terkenal dengan pertanian di Salatiga, Ambarawa, Kopeng and Bandungan. Kalau tak, kita melawat bangunan tinggalan Belanda dan kawasan sekitar Semarang. Boleh juga melawat pusat perabot jati di Jepara. 

Day 6 
Pulang .... 

Nota:  Untuk mengetahui KOS perjalanan ini, sila hubungi aku secepat mungkin. Tiket penerbangan  atas tanggungan sendiri ye. =)

Cadangan Flight ialah:

KUL-Surabaya 27/9/2012 QZ7618 9.50am
Semarang-KUL 2/10/2012 AK1311 9am

Terima kasih membaca!!! =)
,

11 comments:

hazman aka species1980 said... [Reply]

Hurmmm... menarik gak nie yea... kena kira budget dulu nampak gayanya

Jard The Great said... [Reply]

@hazman aka species1980 hehe. harapnya anda dpt join.

akhiyy said... [Reply]

menarik tapi tade duit buat mase neyh..

Nurul Akmal said... [Reply]

Wah best ni...

Jard The Great said... [Reply]

@akhiyy kumpul duit mulai sekarang! hehe

Jard The Great said... [Reply]

@Nurul Akmal meh la join aku!! the more the merrier! dan lebih menjimatkan! hehe

Dan Arif said... [Reply]

View dkt Bromo memang terbaik.. insyaAllah berbaloi duit yg korg spent utk sampai ke sana tu :)

Jard The Great said... [Reply]

@Dan Arif thanks!! am dem excited to go after u giving this motivation! hehe

Lily Riani said... [Reply]

I would love to join, lemme check my cal as i believe i have some plans inline for sept dah, abit hard for me as i am saving my dollars for scandi trip next yer.

Jard The Great said... [Reply]

@Lily Riani oh hope u're free!!! do PM me for costs. haha. coz all self-paid one

bromo tour said... [Reply]

great posting dude.. coz bromo is one of the best mount in java